Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM)

PBM's - Persoonlijke Beschermings MiddelenIntroductie

De werkgever moet zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Dit doet hij door risico’s zo veel mogelijk bij de bron te bestrijden en door technische of organisatorische maatregelen te treffen. Zijn deze maatregelen niet voldoende, dan mag de werkgever overgaan tot het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) aan zijn werknemers. LQA Workwear levert alle PBM’s waarmee u en uw collega’s veilig aan het werk kunnen.

Waarom PBM's?

Persoonlijke Beschermings Middelen zijn bedoeld om werknemers te beschermen tegen de gevolgen van onveiligheid op de werkplek.

Werkgeversverplichtingen

 

De werkgever:

Werknemersverplichtingen

De werknemer is verplicht: de verstrekte PBM's te gebruiken; deel te nemen aan voorlichting en instructie;

Wat is uw resultaat

PBM’s moeten sterk en vooral betrouwbaar zijn (beschermen tegen de gevaren waarvoor ze bedoeld zijn). Een PBM dat niet goed werkt, is bijna nog gevaarlijker dan geen PBM dragen. Omdat ze zo belangrijk zijn, worden er eisen aan de PBM’s en de fabricage gesteld. Zo moeten PBM’s daadwerkelijk de toegezegde bescherming bieden, ze moeten betrouwbaar en getest zijn en ze moeten een CE-markering hebben. Daarom werkt LQA Workwear uitsluitend met de betere merken zoals Mascot (werkkleding en veiligheidsschoenen), MSA, (PBM’s) en Klinkt Goed(otoplastieken). De PBM’s die LQA Workwear levert, voldoen dan ook aan alle voorwaarden.

De beschermingsmiddelen zijn onderverdeeld in de onderstaande groepen:
Uitleg beschermingsmiddelen

Wat is onze aanpak?

LQA Workwear biedt u een compleet assortiment van Persoonlijke Beschermings Middelen voor elke branche. De kracht van LQA zit hem vooral in het constateren van problemen op het gebied van veiligheid en het beheersbaar maken van die problemen. Bedrijven die precies weten wat ze willen, kunnen PBM’s direct bestellen via onze webshop. Staat uw keuze er niet bij, neem dan contact met ons op. Onze adviseurs hebben veel ervaring op het gebied van veiligheid en kunnen u daarom goed adviseren welke PBM’s u het beste kunt gebruiken. We inventariseren eerst uw behoefte en stellen dan een adviespakket samen dat ook aan de ARBO-wetgeving voldoet.

Ook nadat wij geleverd hebben, ontzorgen wij u. Eventuele klachten worden adequaat opgelost en wij zorgen ervoor dat het kleding- en pbmpakket aan de gestelde eisen blijft voldoen.

Op locatie

Als u een samengesteld pakket (bijvoorbeeld kleding en andere PBM's) van ons afneemt, dan kunnen wij zorgen voor uitgifte aan de medewerkers op een door u aangegeven locatie. Dit houdt in dat de medewerkers de artikelen op de werkplek kunnen passen en kunnen kiezen uit een vooraf door u bepaald assortiment. Uiteraard verzorgen wij de voor het VCA noodzakelijke administratieve handelingen. Zo vergt het voor u minimale inspanningen en zijn uw mede werkers tevreden over de kleding en pbm’s. Vraag naar de mogelijkheden bij onze adviseurs.

Welke investering doet u?

Wij hanteren concurrerende prijzen. De meeste artikelen en prijzen staan op deze website. Daar kunt u ook onze brochures opvragen. De adviezen en service zijn gratis.

 

Veiligheidshelm Geel PBM

Verdere ondersteuning

 

Contact

Wilt u meer informatie over wat LQA Workwear voor uw bedrijf kan betekenen of hoe een pasdag in zijn werking gaat, dan kunt u ons altijd bellen. 

Johan Steur  (06-51 62 40 46)

Henk Tol        (06-10 64 65 20)